SUMMERPLANS DONE

Jag hade så sjukligt mycket energi igår så ni anar inte. Den bara kom från ingenstans och genomsyrade verkligen hela min måndag. Blev både promenad, träning och en massa nya sociala kontakter. Härlig måndag! Så jag fixade det sista med mina sommarjobb! Kommer jobba stortsett konstant hela sommaren. Men har två väldigt olika jobb så jag tror det kommer bli riktigt roligt! Mitt mål med sommarjobb i år var att:
 
1. Få ett jobb (no shit!)
2. Få in en fot hos en arbetsgivare.
 
Lyckades med både och så jag är skitglad! Det gäller att inte ge upp, visa att man finns och att man är villig att jobba! Sen är det ju upp till arbetsgivaren, självklart. Men skam den som ger sig! 
 
 
 
 

Ett brev till mig själv

Kära mig själv.
 
Varför envisas du med att kolla facebook när du vet att det bara tar en massa onödig tid? När ska du inse att facebook inte kommer ge dig någonting? Du gnäller på att du inte har någon tid, du gnäller på att du är stressad. Så varför slösa tiden på något så snedvridet och onödigt som sociala medier? Gör något du tycker om, du pratar ju ständigt om att du älskar att vara kreativ. Gör något kreativt! Skriv en bok, sticka en halsduk eller måla den där teckningen som du tänkt på så länge. Eller ännu bättre, plugga, gå en promenad! Det är dags nu, vänta inte. Låt inte sociala medier ta upp din tid. Unna dig saker ibland, precis som du gör nu. Det är okej!
 
Du duger precis som du är så tvivla inte och om du mot för modan gör det ändå. Tänk då att du inte är ensam om att göra det. Tänk på alla människor genom historien som uträttat saker, hamnat i historieböckerna. Tror du att deras väg var spikrak? Att de alltid trodde på sig själva? Nej kära mig själv, så var inte fallet. Tänk på alla de  kvinnor som kämpade för din rösträtt. Tänk på alla de människor som än i dag inte har en röst som anses värd något. Använd den du har, säg vad du tycker. I både stora och små frågor. Och glöm inte, din röst räknas. Lika mycket som alla andras. Låt aldrig någon intala dig något annat.
 
Så kära mig själv, var inte så hård mot dig själv. Släpp på dina krav, du är inte dina prestationer.
Unna dig själv en glass i solskenet och njut av stunden! 
 
 
 

RUN, LUCIFER

Lördagssjälvisar i favvospegeln som en gång i tiden varit ett fönster i ett hus någonstans på planeten är inget som hör till vanligheten. Men kände för att passa på när jag ändå var "uppklädd" efter att ha varit på mitt kusinbarns 18-års firande! Helt sjukt vad tiden går, tänk snart är det min tur. Min tur att bli myndig.
 
En annan sak som jag gjort idag som absolut inte hör till vanligheten är att jag snörade på mig löparskorna och sprang. Om jag är sjuk? Nejnej, fullt frisk. Rastlösheten höll på att förtära mig inifrån så jag beslöt mig att göra något åt den. Blev en runda på ca 5 km som jag ömsom gick, ömsom sprang i duggregn. Med doften av sommarregn i näsborrarna och ljudet av knastrande grus under skorna kände jag hur stress och rastlöshet rann av mig likt vatten. Underbart, verkligen! Så nu ska jag ta nya tag och försöka få lite plugg gjort imorgon. 
 
 
 Ta hand om er!