Mattekladd

"Hon var antagligen ingen, en grå mus bland tusen nyanser av grått. Stack inte ut, en expert på att kamouflera sig. Vilket i och för säg kunde vara till fördel ibland. Att vara en sådan prick som folk inte lade märke till alltså, vid bankrån till exempel. Bara för att nämna ett tillfälle där naturlig känsla för diskretion kan vara mer fördelaktigt än vilken rånarluva som helst. Inte för att råna en bank var något hon hade tänkt göra.
 
Men möjligheten fanns ju om hon skulle vilja. Men chansen var väl så gott som obefintlig, vilket gjorde hennes förmåga att kamouflera sig utan kamouflage till en tillsynes överflödig, ytterst onödig förmåga. Rent av värdelös. Kunde hon inte blivit glad, kallpratets okrönte drottning eller något annat som verkade mer attraktivt och uppskattat i dagens samhälle istället? Något som gjorde att folk kom ihåg henne? Vad som helst som gjorde att hennes ansikte inte bara blev ett i mängden."
 
Utdrag ur "Höstmånad" © text och bild av Klara Norström 2015 

The cold

 
Har åkt på något som ger huvudvärk och en olustig känsla i kroppen. Mindre trevligt. Så vad gör man inte? Pressade en citron och hackade en bit ingefära och hällde över varmt vatten igårkväll. Surt men uppiggande! Man vet att man lever, det är ju alltid något.
 
Gjorde samma sak idag men tog enbart en halv citron då. Samt en påse av ett grönt Citron och ingefärste. Mums! 
 
 

Onsdagstankar: Feminism

Feminism, humanism, jämställdhet. Diskuterade detta på Kommunikationen idag, ett intressant ämne som bäddar för intressanta diskussioner. De som höll i diskussionen hade frågat några i skolan om de var för jämställdhet och om de kallade sig för feminister. Alla som blev tillfrågade var för jämställdhet. Men det var bara en man som kallade sig för feminist? 
 
Jag säger inte att man tvunget måste kalla sig feminist, inte alls. Feminism har ju fått lite av en dålig klang för många, vilket är synd. Feminism är ju i grund och botten en kamp för kvinnors rättigheter, en kamp för ett jämställt samhälle. Man kan ju vara för kvinnors rättigheter ändå, men det som är intressant är ju varför dessa människor inte vill kalla sig för feminister? Det handlar inte om att män ska kuvas eller förtryckas. Sen att det finns vissa som tycker det, fine. Men feminism blir vad man gör det till, som allt annat. 
 
Tänk om vi bara kunde skriva om alla samhällsnormer och se mer till individen och inte stirra oss blinda på vilket kön någon har? Nu menar jag inte att vi ska springa runt och kalla varandra hen eller förbjuda tjejer att leka med barbies, inte alls. Bara sluta ha en massa förutfattade meningar om varandra, se mer till personens egna intressen. Vi är redan ganska bra på det, men alla dessa etiketter vi sätter på varandra och alla dessa sociala fack vi placerar varandra i ... Vi skulle få en så mycket bättre värld utan dem! 
 
Det ska inte spela någon roll varifrån vi kommer, vilket kön vi har eller hur mycket pengar vi har. Vi är människor och vi alla har lika värde. 
 
Det var lite av mina tankar en onsdag, kände bara för att ventilera lite. Hoppas ni haft en bättre onsdag än vad jag har haft. Har haft ont i munnen pga dessa visdomständer och varit allmänt sur typ ...