Detta ständiga ifrågasättande

Jag vet att det är frustrerande och ibland väldigt provocerande när andra människor inte har samma åsikter som än själv. Tro mig, jag förstår verkligen känslan när hela ens världsbild rubbas när man inser att alla inte tänker likadant. Verkligen, jag förstår. Jag förstår också de som nyfiket eller rentav tvångsmässigt måste ifrågasätta allt som kommer i deras väg. Jag har ingenting emot att svara på frågor. Men att få frågan "Jaså är du vegetarian? Vad är det för påhitt?" varenda gång man beställer in mat i större sällskap blir tradigt i längden. Alltså snälla. Jag förstår att du är nyfiken och jag svarar gärna på dina frågor. Men när diskussionen plötsligt blir ett ifrågasättande av vad JAG väljer att äta och inte så är det liksom inte roligt längre. Och nej, jag har inte näringsbrist. Och nej, jag saknar inte kött. 
 
Hur många gånger ska jag behöva förklara och rentav försvara mig? Hur skulle du reagera om någon ständigt ifrågasatte dina val i livet eller varför det ligger en köttbit på din tallrik? Alltså snälla nyfikna medmänniska, du får jättegärna fråga frågor om varför jag är vegetarian om du faktiskt är intresserad. Men frågar du bara för att sedan rynka på näsan åt maten som ligger på min tallrik eller göra långa utlägg om att din mat minsann är så mycket hälsosammare och godare så kan du lika gärna vara tyst. För där börjar liksom intresseklubben anteckna. 
 
Jag har ätit kött, jag är fullt medveten om "vad jag går miste om" (dock anser jag inte att jag går miste om så mycket). Så du behöver inte försöka övertyga mig, jag har valt detta och jag kan "sluta" vara vegetarian om jag nu skulle vilja det. Vilket jag vissrligen inte har tänkt göra eftersom jag trivs jättebra med att vara vegetarian. 
 
Trots att jag blir ifrågasatt, pikad och ibland måste försvara mig så är jag så stolt över att jag faktiskt klarat mig såhär långt. Så hejja mig och alla ni andra där ute som ibland blir ifrågasatta på grund av er kost och era val i livet. Sålänge det inte skadar oss själva eller någon annan så har vi alla rätt till att själva välja. "Ta ingen skit" som Grynet skulle sagt. 
 
Stay strong! 
 
Kramar
 
 
 

Autumn leaves

Hur fint är det inte när man en helt vanlig torsdagsmorgon kommer gåendes från ICAs parkering, mot skolan och möts av denna vy? Det var ett sådant där tillfälle då handen av sig självt letar sig ner i fickan, fiskar upp mobilen, tar ett kort och sedan lägger ner den igen. Tar upp den igen, kollar på bilden och inser hur instagramvänlig hösten är. Älskar verkligen hösten och älskar verkligen instagram. Får inte nog alltså. Kombinartionen är som te och mörk choklad. Episk. På tal om instagram så är det bara att klicka på bilderna för att komma till mitt konto. Följ bara följ! Är ungefär lika rolig där som här.
 
Även den här fotades igår när jag iklädd kappa och boots stod och väntade på en buss bland krispiga löv som vilade på kylig asfalt. Älskar löv, hur de färgas till guld och sedan faller till marken för att sedan förmultna (svårt på asfalten men ni fattar). För att sedan nästa vår ge näring och livskraft åt något nytt. Det är vackert på något sätt. Poetiskt. Tänka sig. Hösten är och förblir min favoritårstid. 
 
 
Drick te så synes vi! 
 
 
 
 
 

Huvudstaden tur & retur

I måndags morse kl. 07.27 satte jag och min klass oss på tåget mot Göteborg. Drack Göteborsk Chai Latte medan vi väntade in nästa tåg som sedan skulle ta oss till huvudstaden. Vi var borta Måndag-Onsdag och vi besökte ställen som riksdagen, SVT, Sveriges radio och Tensta tunnelbanestation. Under dessa dagar hann jag komma fram till ett ex antal insikter:
  1. Att åka tåg är extremt avkopplande, smidigt och går himlans snabbt samtidigt som man ser landskapet utanför. Med andra ord, jag gillar tåg.
  2. Toalett-symbolen kan möjligtvis vara den mest underskattade symbolerna ever. Men fattar fortfarande inte varför toalettsymbolen ofta består av två personer med ett streck emellan? Varför inte bara en toalettstol? Eller kränker det alla som föredrar pissoarer? Hm ...
  3. Tunnelbanestationer är fina och det är oerhört enkelt att planka sig in på tunnelbanan. Såg minst tre pers göra det. 
  4. Chai Latte är gott. 
  5. Att på McDonalds på Östermalm behöver man inte ens tömma sin egen bricka ELLER plocka av bordet efter sig. Där har de servetriser. PÅ MCDONALDS ASSÅ HÖR NI. Man går och äter billig snabbmat med händerna, men är inte redo att plocka undan efter sig? Whuut?? För mig obegripligt. Men men. 
  6. Att alltid ha med sig en flaska vatten och lite choklad i väskan är väldigt bra när man är på resande fot. inga kraftiga energidippar här inte! 
  7. Att gå på partiledardebatt är intressant och man inser än en gång varför vissa jämför politiska debatter med sandlådegräl. 
  8. Att bo på vandrarhem är najjs.
  9. Att vara i en stad är najjs, plötsligt är du bara en i mängden och det finns så mycket olika slags människor.
  10. Jag längtar så efter att flytta till en stad och börja studera. Mer än någonsin faktiskt.
Och sen det slutgiltiga som är bland det finaste med att resa, det är så fint att komma hem. Man har lite nya intryck med sig i bagaget och lite ny luft i lungorna. Bara nyttigt! Fler bilder koommer! 
 
Kram