The walking dead S5

Låt oss diskutera säsongsavslutningen av The walking dead season 5 (spoilervarning) ... Vad i helvete? Ska det kallas säsongsavslutning? Helt ärligt? För det första, sjukt intetsägande scener och klippningen kändes "i otakt". Sen kändes det som att det inte fanns något direkt att behandla i säsongsavslutningen heller. Plus världshistoriens kanske sämsta cliffhanger ... Illa. 
 
Visst att Rick skulle få sin rättegång, men sen då? Näe, jag tycker förra avsnittet hade varit ett kanonbra avslut på säsongen faktiskt! Precis som förra säsongen hade det blivit ett adrubt men ack så bra avslut på en säsong!! Med en rejäl cliffhanger dessutom. Detta avsnittet blev lite för snällt. Blod, ja. Döda walkers, ja. Men det är lite så det har sett ut varje avsnitt i den här säsongen så det blev inget över det vanliga.
 
"Men vad hade du förväntat dig då?" Helt ärligt så hade jag extremt höga förhoppningar på det här avsnittet. Det jag hade velat se hade varit förändring av något slag, antingen att gruppen skulle tagit över hela plejset (vilket de i princip gjorde) eller att allihop blev utskickade ... Någonting banbrytande helt enkelt! Låter kanske som världens gnälligaste  människa nu hahah ... Eller så kan de bara ha klippt ihop avsnittet så det blev lite rappare och inte så långdraget. Jag vet inte.
 
I övrigt tycker jag  att denna säsongen var rätt bra. Tog en paus i mitten av den så fick väl inget riktigt flow. Men tycker ändå att den växte! Tyvärr tycker jag dock att serien har tappat sin charm något nu, vet inte varför faktiskt. Men tror mycket hänger på deras sätt att överleva helt enkelt. De har blivit lite för bra på det, typ. Man är ju knappt rädd för döingarna längre, nu hoppar man snarare till när en människa slinker förbi. "Shit, en ny guvernör!" 
 
Vad tyckte du om säsongen/ säsongsavslutningen? Var den som du hade förväntat dig?