Mitt i ett sagoland

Jag har berättat om "Mitt Narnia" i ett tidigare inlägg. Sjön, träden. Vattnet, en uråldrig kraftkälla som genomsyrar allt jag rör vid.
 
Förra veckan när jag låg hemma och var sjuk tog jag faktiskt med mig kameran ut och satte mig på en sten. Kameran dog efter 5 minuter men det gjorde ingenting, det var egentligen inte därför jag gick ut. Behövde andas lite helt enkelt. Inte bara ligga i soffläge och slötitta på en tv-skärm. Vilket jag gjorde helt rätt i!
 
Inspirationen kliade i fingrarna inför mitt kommande gymnasiearbete. Jag har bestämt mig för vad jag ska göra nu, jag ska skriva. Jag ska skriva en bok. Jag har bestämt vad jag ska skriva om också, men jag väntar med att gå ut med det till dess att jag har kommit igång. Men en sak är säker, jag är taggad till tusen. 
 
 

Veckans favoriter, v.37 & v.38

Hejsan vänner! Eftersom det har varit sjukstuga här hemma senaste veckan så tänkte jag att jag lika gärna kan slå ihop veckans favoriter från förra veckan med denna. Två flugor i en smäll!  
 
 
 
»Veckans favorit nr. 1 "Mickis"«
Michaela åkte alltså till England i söndags. Men innan dess hade vi både hunnit med avskedsfest, mysfika, övernattning och en massa hejdåkramar. Åh vad jag saknar den människan, men hon verkar trivas borta i England så jag är glad för hennes skull ♥ 
 
 
 
»Veckans favorit nr. 2 "The Vampire Dairies"«
 Ingen hemlighet att jag spenderat dagarna med att kolla om "The vampire dairies" nu när jag varit hemma och sjuk. Bra serie det där alltså. Förutsägbar och intressanta karaktärer. Perfekt när man är sjuk. 
 
 
 
»Veckans favorit nr. 3 "Bowling med gurls"«
Kvalitetstid med mina gurls är inte helt fel det heller. Igår vankades det bowling och en månad försent födelsedagsfirande för Jaqqe. Så himla gosigt! 
 
 
 
»Veckans favorit nr. 4 "Earl Grey m. citron"« 
En trogen vapendragare i strid mot förkyldning är ju ändå Earl grey-te med citronskiva. Har druckit litervis av detta i veckan, är jag på bättringsvägen? Ja det börjar väl gå åt rätt håll i alla fall! 
 
Alltså de senaste veckornas favoriter! Enjoooy
 
 

Teaboost, Lemon & Ginger

Hejsan, vet att det har varit tyst här på boggen några dagar nu. Kan säga som så att det mesta beror på den dunderförkylning som jag lyckats dra på mig. Har alltså spenderat de senaste dagarna i soffan, tittandes på The Vampire Diaries (igen) med en kopp te i handen.
 
Tänkte faktiskt passa på att tipsa om en riktig "boost" som jag brukar köra med när jag är förkyld, enkel, värmande och uppiggande! 
 
 
Allt du behöver är: 
- En Citron, vill man ha riktigt mycket kan man pressa en citronhalva med en citruspress. Jag brukar dock nöja mig med en centimetertjock skiva. Glöm inte att tvätta citronen innan, speciellt om den inte är ekologisk. 
 
- Färsk ingefära, brukar skiva ingefäran och sedan strimla den för att få ut så mycket smak som möjligt. Ett tips är att skala den delen av roten man vill ha med en sked istället för potatisskalare, det blir inte lika stort svinn då. 
 
- Te, just här använde jag mig av ett svart Earl Grey, löste. Men det funkar lika bra med rooibos eller ett grönt te, med eller utan smaksättning. Det behöver absolut inte vara ett löste heller. 
 
- Varmt vatten, brukar vilja ha mitt vatten direkt ur vattenkokaren. Men vattnet behöver absolut inte vara kokhett. 
 
Brukar göra så att jag lägger i alla ingredienser i muggen innan jag heller på vattnet, sedan låter jag det stå och dra tills vattnet är lagom varmt. Sedan är det bara att dricka!
 
Vill man senare variera sig något så funkar det utmärkt att byta ut någon av ingredienserna med honung! 
 
Kram kram