Marathon

Denna helgen ska min bok skrivas klart, deadline är på måndag och jag känner mig allt annan än färdig. Vilket är sjukt frustrerande. Så skriva är vad jag kommer ägna min helg åt, vilket är helt okej för min del! Annars? Näe, jag vet inte. Om några veckor åker jag till Polen med skolan, det känns så overkligt att jag ska till Auschwitz. Overkligt och lite skrämmande. Men också väldigt viktigt.
 
Så mycket kretsar kring Förintelsen, främlingsfientlighet och Antisemitism i nuläget. Riktigt tungt, men intressant (om det nu är rätt ordval). Vet inte om det är någon bidragande faktor till att jag är kreativare än någonsin just nu. Det är väl mycket som ska ut helt enkelt, tankar och känslor som väcks när man läser om vad människor kan göra mot varandra. Att dessutom se att liknande saker händer nu, runt omkring i världen gör det inte bättre. Hat förstör så jävla mycket. En liten parentes bara, såhär en lördagsförmiddag. 
 
Hittade förresten en tjej i Skottland som går under samma bloggnamn (fast på en annan domän) som jag ... Känns bra att jag kollade upp sådant innan jag startade bloggen (hopplösa människa). Men aja, det tar jag inte tag i idag. 
 
Hadé gött folks! 
 

That feelin'

Vaknade med tandvärk from hell. En visdomstand som bråkar, underbart. Blev ett spontanbesök hos tandvården, spännande måndagsmorgon. Besöket blev väldigt odramatiskt och jag har lika många tänder i käften nu som jag hade när jag kom dit. Problemet med tanden och frukost återstår dock, får väl bli drickyoghurt. 
 
Jag kollade på Cirkeln igår btw. Får säga att den var sjukt välgjord och väldigt "boktrogen". Det var dock ett tag sedan jag läste boken men man fick lite av en "aha-upplevelse" typ. Gillar castingen, den är så gott som klockren. Rekomenderar den om man tyckte om boken, tror nästan att man måste ha läst den för att förstå vissa grejer. Fast vad vet jag. Jag ska läsa andra boken nu i vilket fall som helst. 
 
Nej nu ska jag fortsätta festa på min drickyohgurt, Pöss & Kräm! 

Leker journalist

Här sitter jag och leker journalist, det är ganska roligt faktiskt. Håller på att skriva ett repotage till den lilla lokala tidningen som vi har i vårt lilla samhälle. Trevligt, trevligt. Var på "Tonårsfredag" igår, det var riktigt trevligt. Träffade folk man aldrig träffar annars och det är ju alltid lika roligt. Det bjöds på trerätters och jag fick både fotografera mat och människor. Spännande. Mat i halvskumma miljöer ser ut som något katten spytt upp på bild dock, speciellt med Klara Norström som fotograf. Pinsamt, men maten var god och vällagad. Det kan jag intyga. 
 
Så nu skriver jag förfullt, redigerar halvskumma bilder och hoppas på att bli klar i tid. Älskar att göra färdigt grejer samma dag som deadline är satt. Underbart, men man lär sig av sina misstag. Eller man bör göra det i alla fall, rent teoretiskt. 
 
Hadé gött folks!